Служебният премиер Димитър Главчев възложи на Държавна агенция Национална сигурност“ (ДАНС)

...
Служебният премиер Димитър Главчев възложи на Държавна агенция Национална сигурност“ (ДАНС)
Коментари Харесай

Главчев възложи на ДАНС проверка за Симеоновския лифт

Служебният министър председател Димитър Главчев разпореди на Държавна организация „ Национална сигурност “ (ДАНС) инспекция за лифта на Витоша, съобщиха от държавната пресслужба. Ще се установяват фактите и събитията, довели до прекратяване на действието на последното лифтово оборудване в Национален парк „ Витоша “.

В писмото си до ДАНС Главчев подчертава върху необятното публично неодобрение по проблема. Според премиера със прекъсването на последния работещ кабинков въжен превоз пораждат въпроси във връзка с екологичната и транспортната сигурност на района, както и по отношение на качеството на живота и здравето на жителите. 

Служебният министър председател Димитър Главчев разпореди на инспекция на обстоятелствата и събитията, довели до прекратяване на действието и на последното лифтово оборудване в Национален парк „ Витоша “, оповестиха от държавната пресслужба.

Председателят на Столичния общински съвет Цветомир Петров свика две изключителни съвещания на съвета за проблема със Симеоновския въжен превоз, както и организацията на придвижването в центъра на София.

По-рано през днешния ден в „ Тази заран “ по bTV Цветомир Петров заяви, че „ заслугата за затварянето на Симеоновския въжен превоз значително е на безхаберието и бездействието на предходното ръководство. Тук главен провинен е Йорданка Фандъкова. Нека тя да каже за какво и по какъв начин се стигна до тук. “

В петък общинският консултант Борис Бонев заяви, че притежателят на Симеоновския въжен превоз е уведомил Столична община, че съоръженото няма да бъде пуснато.

„ Симеоновският въжен превоз публично повече няма да действа. Така, към тъжната орис на Княжевския и Драгалевския лифтове, се причисли и най-новият подобен, издигнат през 1983 година “, разяснява в обществените мрежи Бонев.

От общината оповестиха, че инспекция през януари е посочила неработещ мотор на Симеоновския въжен превоз. Собственикът и до през днешния ден не е показал документи за техническа редовност.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР